Xiaomi marktleider in Europa

Marktleider

Xiaomi is sinds het tweede kwartaal van dit jaar marktleider in Europa op het gebied van smartphones, zo blijkt uit het onlangs gepubliceerde onderzoek van Strategy Analytics.
Het premium smartphonemerk heeft een marktaandeel van 25% van alle smartphones die naar Europa zijn verscheept, meer dan alle andere fabrikanten.
Een uitzonderlijk prestatie omdat ook de markt voor smartphones groeide: dit jaar werden er 14% meer verkocht dan vorig jaar.

Vorig jaar daalde de verkoop van smartphones in Europa sterk door de gevolgen van COVID-19 op de smartphonemarkt.
Het herstel van de smartphone-industrie werd gedreven door het aanhoudende economische herstel, een gezonde vraag van consumenten en scherpe prijzen van 5G-smartphones.

“We zijn enorm trots dat we deze ambitieuze mijlpaal voor het eerst hebben behaald.
Met bijna 13 miljoen verkochte smartphones in Europa, hebben we onze doelstelling behaald om de nummer 1 positie te veroveren.
Ons succes is te danken aan de merkloyaliteit van de Fans, gebruikers van Xiaomi en vanzelfsprekend onze partners.
We willen ons succes voortzetten door met doorzettingsvermogen en passie innovatieve producten te blijven maken voor mensen van over de hele wereld”

aldus Ou Wen, General Manager van Western Europe

Xiaomi stijgt met stip op de Fortune Global 500

Het innemen van deze leidende positie in Europa, dankzij het groeiende Europese marktaandeel van Xiaomi, valt samen met het nieuws over de bekendmaking van de nieuwe Fortune Global 500 lijst.
De techgigant bemachtigde de 338e plek, een fikse stijging vergeleken met de 422e plaats in 2020.
Hiermee is Xiaomi het snelst groeiende bedrijf binnen de Internet- en Retailcategorie.

 

reviewkees
reviewkees