Xiaomi 14 Series gelanceerd

Barcelona, Spanje, 25 februari 2024 – Xiaomi kondigde tijdens een exclusief lanceringsevenement in Barcelona de Xiaomi 14 Series aan. De aankondiging markeert een belangrijke mijlpaal voor Xiaomi in het doel om ongeëvenaarde ervaringen te bieden aan consumenten over de hele wereld. Tijdens het evenement presenteerde William Lu, partner en president van Xiaomi Corporation en voorzitter van Xiaomi international Business Department, de onlangs verbeterde groepsstrategie “Human X Car X Home”, een slim ecosysteem voor de internationale markten.

Sinds de start van de strategische samenwerking in 2022 hebben Xiaomi en Leica de mobile imaging industrie gerevolutioneerd. Door te streven naar uitmuntendheid heeft Xiaomi bij elke opeenvolgende productgeneratie de industriestandaarden opnieuw gedefinieerd. De Xiaomi 14 Series vertegenwoordigt het nieuwe hoogtepunt van deze samenwerking en bevat Leica Summilux-optiek. Deze integratie toont de meest geavanceerde optische concepten en productontwerpen, waardoor Xiaomi’s positie als wereldleider in de innovatie van mobile imaging innovatie wordt versterkt.

Naast de Xiaomi 14 Series werden ook de Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, Xiaomi Watch S3, Xiaomi Smart Band 8 Pro en Xiaomi Watch 2 geïntroduceerd.

Xiaomi 14 Ultra: vlaggenschip van professionele beelden, ongeëvenaarde prestaties en innovatief ontwerp

De Xiaomi 14 Ultra heeft een opvallend ronde cameramodule en een gestroomlijnd ontwerp met platte achterkant. Het is geïnspireerd door de traditionele camera-esthetiek en is internationaal beschikbaar in twee klassieke kleuren, zwart en wit.

Xiaomi 14 Ultra is ontworpen rond de robuuste Xiaomi Guardian-structuur, bestaande uit een zeer sterk aluminium frame, Xiaomi nano-tech veganistisch leer en Xiaomi Shield Glass. De Xiaomi 14 Ultra is gemaakt uit één enkel aluminium blok en biedt daarmee een verbeterde framesterkte. Xiaomi nano-tech veganistisch leer heeft een nieuw ontwikkelde formule, en omvat nu een dunnere en lichtere afwerking met daarbij 6x verbeterde slijtvastheid.1 Met behulp van Xiaomi Shield Glass herdefinieert het innovatieve All Around Liquid Display het scherm van de Xiaomi 14 Ultra. Het scherm beschikt over een gelijke kromming aan alle kanten en hoeken, waardoor het visuele genot van een plat scherm naadloos wordt gecombineerd met  een gebogen rand. Dankzij het op maat gemaakt Xiaomi C8 WQHD+ 6,73″ AMOLED-scherm, voorzien van een verbluffende WQHD+ (3200 x 1440) resolutie, pixeldichtheid van 522 ppi en variabele vernieuwingsfrequentie van 1-120 Hz, geniet je van alle visuele materialen. Met een indrukwekkende piekhelderheid van 3000 nits is content zelfs in de volle zon goed zichtbaar.

 

Xiaomi 14 Ultra is uitgerust met een professionele quad-cameraconfiguratie met brandpuntsafstanden variërend van 12 mm tot 120 mm. De hoofdcamera, uitgerust met een traploos variabel diafragma van ƒ/1,63-ƒ/4,0, biedt naadloze belichtingsaanpassingen in diverse scenario’s. Dankzij de 1-inch LYT-900-beeldsensor met een dynamisch bereik tot 14 EV wordt uitstekende beeldkwaliteit gegarandeerd, zelfs in uitdagende omgevingen. De set-up met vier camera’s wordt compleet gemaakt door de Leica 75 mm ‘zwevende’ telefotocamera, de Leica 120 mm periscoopcamera en de Leica 12 mm ultra-wide camera.

Xiaomi 14 Ultra streeft naar het uiterste in mobile imaging met ondersteuning voor 8K 30 fps-opnamen op alle vier de camera’s. Zelfs professionele postproductie is mogelijk met de heldere 8K-video-opnamen met Leica-optiek en de 50 MP-sensor. De hoofdcamera ondersteunt daarbij opnamen in 4K 120 fps en biedt 5x slow-motion-effecten aan. Bovendien is het mogelijk bij 4K-resolutie te zoomen over het volledige bereik bij 60 fps. Het apparaat ondersteunt ook Dolby Vision®️-opnamen met 4K 60 fps en beschikt over stabilisatie voor vloeiende video-opnames. Er is een extra microfoon toegevoegd om een reeks van 4 microfoons te vormen, waardoor zowel surround-geluidsopnamen als gerichte geluidsopnamen mogelijk zijn.

 

Er is een nieuwe Movie-modus om een professionele videografie ervaring mogelijk te maken. De nieuwe filmmodus introduceert praktijken uit de filmindustrie, zoals een beeldverhouding van 2,39:1 en een sluiterregel van 180°, waardoor video’s worden geleverd met een authentieke filmische uitstraling en motion blur. De geheel nieuwe MasterCinema codeert HDR-video’s in 10-bit Rec.2020 om rijkere details, highlights en schaduwen vast te leggen en overtreft daarmee de vorige 8-bit BT.709-standaard. De Director-modus biedt een professionele interface met geavanceerde parameterinstellingen en opname in Log-formaat waarmee postproductie wordt vereenvoudigd. Koppel de Xiaomi 14 Ultra gemakkelijk om andere Xiaomi-apparaten, waaronder de nieuwe Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, te laten functioneren als externe monitoren voor een betere productie-ervaring.

 

Naast de Xiaomi 14 Ultra introduceert Xiaomi ook de Xiaomi 14 Ultra Photography Kit. Ontworpen voor liefhebbers van fotografie en videografie, biedt deze kit uitgebreide functies in een speciale grip en behuizing. Het omvat een twee-staps ontspanknop, een zoomhendel, een aanpasbare video-opnameknop en een extra aangepaste draaiknop. Het functioneert ook als een externe powerbank met een capaciteit van 1500 mAh. De Xiaomi 14 Ultra Photography Kit is afzonderlijk verkrijgbaar.

Xiaomi 14: compact formaat, toonaangevende beelden, met compromisloze ervaring

Met een formaat van slechts 152,8 mm x 71,5 mm x 8,20 mm, is Xiaomi 14 ontworpen als een compacte dagelijkse compagnon.1 Langdurig gebruik is geen probleem dankzij de licht gebogen achterkant. Door de luidspreker naar het scherm te verplaatsen en de infraroodpoort naar de cameramodule, heeft het toestel een minimalistisch design. Dankzij de geavanceerde FIAA-technologie worden paneelcircuits in het scherm geïntegreerd, waardoor schermranden nog dunner zijn en de onderrand zelfs maar 1,71 mm.1

Een set-up met drie camera’s zorgt voor een goede fotografie-ervaring, met een uitgebreid brandpuntbereik van 14 mm tot 75 mm. Xiaomi 14 is ontworpen met Leica Summilux optische lenzen met een verbeterd diafragma van ƒ/1.6 op de hoofdcamera, gecombineerd met de Light Fusion 900-beeldsensor en met een dynamisch bereik tot 13,5 EV. Bovendien is de resolutie van de Leica 14 mm ultragroothoekcamera opgewaardeerd naar 50 MP. Tegelijkertijd omvat het ook de veelgeprezen Leica 75 mm zwevende telelens, met een minimale scherpstelafstand van slechts 10 cm.

Ook het scherm van de Xiaomi 14 heeft veel te bieden met een 6,36″ CrystalRes AMOLED 1,5K (2670 x 1200)-scherm. De pixeldichtheid van het scherm is verbeterd naar 460ppi, gecombineerd met piekhelderheid van 3000 nits zijn de kleuren levendig en de beelden helder, zelfs in direct zonlicht. Bovendien garandeert de variabele refresh rate, variërend van 1 tot 120 Hz, een soepele en naadloze kijkervaring bij verschillende activiteiten, zoals browsen, lezen en gamen.

Compromisloze hardware die het volledige prestatiepotentieel ontgrendelt

De Xiaomi 14 Series maakt gebruik van de nieuwste processors, die zijn voorzien van verbeterde koelingstechnologieën en een langere levensduur van de batterij bevorderen.

Xiaomi 14 en Xiaomi 14 Ultra worden beide aangedreven door de Snapdragon®️ 8 Gen 3 chipset. Een chipset die CPU-prestaties verbeterd met 32%, zorgt voor een afname van het energieverbruik van 34%, de GPU-prestatie verbeterd met 34% en het energieverbruik verminderd met 38%, vergeleken met de vorige generatie.1 Qualcomm FastConnect 7800 geeft de Xiaomi 14 Series ondersteuning voor Wi-Fi 72 met een indrukwekkende capaciteit van 320 MHz. Xiaomi 14 Ultra gaat een stap verder met High Band Simultaneous (HBS) Multi-Link, hiermee zijn het breedste kanaal en de laagste latentie beschikbaar. Een nieuwe innovatie voor snelle connectiviteit met meerdere apparaten.

 

Het Xiaomi IceLoop-koelsysteem zorgt ervoor dat beide apparaten koel blijven in veeleisende scenario’s zoals video-opnamen, computationele fotografie, realtime AI en intensief gamen. Xiaomi 14 Ultra gaat hier opnieuw een stap verder met het nieuwe Xiaomi Dual-Channel IceLoop-systeem, dat een speciaal tweede thermisch kanaal introduceert voor de cameramodule voor betere foto- en videografie.

 

Zowel de Xiaomi 14 als Xiaomi 14 Ultra zijn uitgerust met het Xiaomi Surge-batterijbeheersysteem, dat langdurige prestaties gedurende de dag garandeert. De batterij van de Xiaomi 14 heeft een capaciteit van 4610 mAh en ondersteund 90W HyperCharge en 50W draadloze HyperCharge. Xiaomi 14 Ultra beschikt over een 5000mAh-batterij met 90W HyperCharge samen met de nieuwste 80W draadloze HyperCharge-technologie.3

 

Duik in de toekomst van een slim ecosysteem met Xiaomi HyperOS

De Xiaomi 14 Series is uitgerust met het nieuwe Xiaomi HyperOS-besturingssysteem, het resultaat van zeven jaar toegewijde ontwikkeling door Xiaomi. Dit mensgerichte systeem is ontworpen voor het slimme ecosysteem ‘Human X Car X Home’ en richt zich op vier hoofddoelen: uitgebreid herformuleren, intelligente connectiviteit tussen apparaten, proactieve intelligentie en end-to-end-beveiliging. Xiaomi HyperOS biedt gebruikers van de Xiaomi 14 Series een vloeiende gebruikservaring met geavanceerde mogelijkheden voor bestands- en geheugenbeheer, een vernieuwde UI verrijkt door het grafische subsysteem, naadloze connectiviteit tussen apparaten en uitgebreide beveiligings- en privacyfuncties om een veilige, verbonden ervaring te garanderen.

 

Dankzij de nieuwe integratie met Google Foto’s kunnen gebruikers veilig een back-up van hun foto’s en video’s maken naar Google Foto’s in de Xiaomi Gallerij. Gebruikers kunnen ook naadloos content bekijken, bewerken en delen waarvan een back-up is gemaakt in Google Foto’s, rechtstreeks vanuit hun Xiaomi Gallerij. Deze functionaliteit zal in het voorjaar van 2024 wereldwijd beschikbaar zijn op Xiaomi-apparaten.

 

De Xiaomi 14 Series omarmt de allernieuwste AI-technologie, mogelijk gemaakt door Xiaomi HyperOS, om gebruikers een slimmer leven te bieden. Grote AI-modellen zijn geïntegreerd in verschillende systeemtoepassingen en bieden meer gestroomlijnde en intelligente functies. AI-ondertitels maken realtime transcriptie van gesproken inhoud tijdens videoconferenties mogelijk. AI Album Search maakt gebruik van natuurlijke taalverwerking, waardoor gebruikers specifieke afbeeldingen in hun fotocollecties kunnen vinden door te beschrijven waarnaar ze op zoek zijn. AI Portraits gebruikt geavanceerde algoritmen om nieuwe portretcomposities te creëren die zijn afgeleid van reeds bestaande afbeeldingen. Bovendien faciliteert AI Expansion realistische uitbreidingen van bestaande beeldinhoud, waardoor nieuwe creatieve mogelijkheden worden geboden.

 

Proactive Intelligence wordt bereikt via Xiaomi HyperMind, waardoor apparaten proactief de behoeften van gebruikers kunnen begrijpen en hierop handelen. Xiaomi HyperMind maakt gebruik van de vier waarnemingsmogelijkheden van apparaten: omgeving, zicht, geluid en gedrag, om gebruikersvoorkeuren te leren kennen en apparaten automatisch aan te passen aan hun behoeften. Als een gebruiker bijvoorbeeld gewoonlijk het licht in de woonkamer aanzet bij het ontgrendelen van zijn slimme deurslot, zal Xiaomi HyperMind de kamer automatisch verlichten nadat hij dit patroon heeft geleerd, met toestemming van de gebruiker.

 

Afgelopen oktober kondigde Xiaomi een uitgebreide upgrade aan van zijn groepsstrategie, waarbij de overstap werd gemaakt van ‘Smartphone x AIoT’ naar ‘Human x Car x Home’. Dit is een slim ecosysteem waarbij auto’s een nieuw en cruciaal onderdeel van Xiaomi’s strategische focus worden. Met de wereldwijde lancering van de Xiaomi 14 Series, nieuwe IoT-apparaten en de onthulling van Xiaomi SU7, allemaal aangedreven en verbonden door Xiaomi HyperOS, vestigt Xiaomi zijn leidende rol op het gebied van technologische innovatie verder.

Prijs en beschikbaarheid

Xiaomi 14 zal verkrijgbaar zijn in drie kleuropties: zwart, wit en jadegroen.5

Xiaomi 14 Ultra zal verkrijgbaar zijn in twee kleuropties: zwart en wit.5

Xiaomi 14 wordt geleverd met 2 opslagvarianten, vanaf €990,99 en is online verkrijgbaar bij MediaMarkt en Mi.com.

Xiaomi 14 Ultra wordt geleverd met 1 opslagvariant vanaf €1.499.99 en is online verkrijgbaar bij MediaMarkt en Mi.com.

De Xiaomi 14 Ultra Photography Kit is vanaf 22 mei afzonderlijk verkrijgbaar €199,99 en is online verkrijgbaar bij MediaMarkt en Mi.com.

 

Xiaomi 14 en Xiaomi 14 Ultra zullen 4 generaties Android OS-upgrades bevatten, evenals 5 jaar aan beveiligingspatches. Gebruikers van de twee apparaten hebben recht op 100 GB Google One-cloudopslag gedurende een proefperiode van zes maanden en drie maanden YouTube Premium met advertentievrije toegang tot YouTube

reviewkees
reviewkees

Geef een reactie