POCO X3 NFC geïntroduceerd

POCO X3 NFC.

POCO is het submerk van Xiaomi de smartphone is ontworpen voor jonge tech- en gamefans.

Het design straalt kracht uit. Het toestel geeft prioriteit aan performance en biedt alleen de nuttigste high-end specs – zonder poespas en voor een zeer betaalbare prijs.

Prestaties

Precies de performance die je nodig hebt, dankzij het gloednieuwe Qualcomm Snapdragon 732G-platform
Bij de POCO X3 NFC draait het allemaal om het leveren van een fantastische gebruiks- en optimale game-ervaring. Doordat hij draait op de meest krachtige 4G-processor tot nu toe, de Snapdragon 732G, biedt de POCO X3 NFC consistente top performance en AI-mogelijkheden (artificial intelligence) die zelfs de meest veeleisende gamers verrassen.
Dit alles dankzij een architectuur die is gebaseerd op de Kryo™ 470 octacore CPU en Adrene™ 618 Elite Gaming-serie GPU.

Voor een stabiele werking en probleemloze gebruikerservaring maakt het toestel gebruik van LiquidCool Technology 1.0 Plus. Deze technologie combineert een vergrote koperen heatpipe met meerdere lagen grafiet die samen de warmte van de toestelprocessor verlagen met maximaal zes graden1.

De performance van het toestel is verder te optimaliseren voor gamen dankzij de nieuwste versie van Game Turbo 3.0. Deze functie stemt de smartphone af op de gamevereisten, zodat gebruikers het meest uit de krachtige hardware van de POCO X3 NFC kunnen halen.

Het scherm

Met het oog op het oorspronkelijke doel van POCO om innovatie voor iedereen toegankelijk te maken, ondersteunt de POCO X3 NFC een verbluffend edge-to-edge FHD+ DotDisplay van 6,67 inch.
Het display combineert daarnaast een ververssnelheid van 120 Hz met een touch-sampling-snelheid van 240 Hz.

De POCO X3 NFC is uitgerust met een van de soepelste schermen uit zijn prijscategorie.
Met de DynamicSwitch-functie bespaart de smartphone energie door automatisch te wisselen tussen 50, 60, 90 en 120 Hz, afhankelijk van de gebruiksomstandigheden en het contentformat dat op het scherm wordt getoond.
Hierdoor gaat de ververssnelheid van het toestel bijvoorbeeld omhoog tijdens het gamen en omlaag tijdens acties als lezen – voor een optimaal energieverbruik.

De touch-sampling-snelheid van 240 Hz versterkt de displaymogelijkheden van het toestel nog meer, waardoor het met kop en schouders boven de concurrentie uitsteekt.
De POCO X3 NFC heeft een 33 procent snellere respons dan de meeste flagships die op dit moment op de markt zijn.
Dit zorgt voor een zeer bevredigende gebruikerservaring en geeft gebruikers een duidelijke voorsprong in zelfs de meest geavanceerde games.

Camera

De POCO X3 NFC is uitgerust met een rearcamera van hoge kwaliteit, bestaande uit een hoofdcamera van 64 megapixel, ultrabreedhoeklens van 13 megapixel, macrocamera van 2 megapixel en dieptesensor van 2 megapixel.

De hoofdcamera is een flagship Sony IMX 682-sensor met f/1,89-diafragma en 1,6 μm 4-in-1 Super Pixel die gedetailleerde en superscherpe foto’s maakt.
De ultabreedhoeklens van 13 megapixel beschikt over een kijkhoek van 119 graden, ondersteund door een f/2,2-diafragma en 1,0 μm pixelgrootte.
De macrolens en dieptesensor van 2 megapixel maken de set compleet, met extra functionaliteit en ondersteuning van de mogelijkheden van de hoofdcamera.

Aan de voorkant heeft de smartphone een tiny dot-camera van 20 megapixel met f/2,2-diafragma en 1,6 μm 4-in-1 Super Pixel, voor de perfecte selfies.

Accu

De beste specs hebben weinig nut zonder een batterij die lang meegaat. Om ervoor te zorgen dat gebruikers van alle functies kunnen profiteren, is de POCO X3 NFC uitgerust met een grote batterij van 5.160 mAh. Bij normaal gebruik gaat deze batterij meer dan 2 dagen mee. Het toestel ondersteunt 33W-snelladen. Daardoor is het toestel niet alleen tot 100 procent op te laden in 65 minuten, maar is het na 30 minuten al voor 62 procent vol1.

De verhoogde oplaadsnelheid is te danken aan Middle Middle Tab-technologie (MMT). Bij normale batterijen komt de stroom vanaf de onderkant van de module en wordt deze van onderen naar boven opgeladen, met een langzamere oplaadsnelheid als gevolg. MMT-technologie is gebaseerd op een innovatieve methode waarbij de batterij de stroom vanaf het midden ontvangt en deze tegelijk naar de boven- en onderkant van de module verspreidt. Hierdoor is een snellere of consistentere oplaadsnelheid mogelijk, wat ook de levensduur van de batterij ten goede komt.

Prijs en verkrijgbaarheid

 

De POCO X3 NFC is verkrijgbaar in twee varianten: 6GB+64GB en 6GB+128GB, in de kleuren Shadow Gray en Cobalt Blue.

Ze zijn te koop vanaf 10 september 2020 bij Belsimpel in Nederland en bij Coolblue in België.
De adviesprijzen zijn respectievelijk 229 en 269 euro.

 

Actie!!!

Van 10 september om 13.00 uur tot en met 14 september om 23.59 uur zijn de toestellen bovendien verkrijgbaar voor speciale early-birdprijzen. De 6GB+64GB-variant kost dan 199 euro en de 6GB+128GB-variant 249 euro.

reviewkees
reviewkees