Panasonic CF-20 review

De Panasonic CF-20

Via mijn werk de Panasonic CF-20 laptop gekregen om ermee te werken.
Het is een 2-in-1 hybride tablet / laptop en dan in een robuste vorm.
Zodat die tegen een stootje kan.
Hij is uit gekomen in 2016

Het ontwerp

Ontwerp Tablet / laptop-hybriden zijn er in verschillende vormen en maten, maar je zou de stevige Toughbook CF-20 nooit verwarren met een Surface Pro of een van de toenemende klonen.


De CF-20 heeft de vertrouwde Toughbook-look-and-feel: het stevige chassis van magnesiumlegering is bekleed met plastic met zilvereffect op de achterkant van de tablet en de pols steun van het toetsenbord gedeelte, met stevige zwarte ‘bumper car’-randen om verzacht eventuele klappen en herberg een groot aantal poorten, slots en aansluitingen – allemaal veilig achter afsluitbare kappen natuurlijk.
De 10,1-inch tablet is 272 mm breed en 196 mm diep en 16,4 mm dik en weegt 950 g.
Het scherm is een ‘in zonlicht afleesbare’ IPS-eenheid die een helderheid tot 800cd / m² levert, met een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels (224ppi).
Het is een capacitief 10-punts touchscreen, met een Dual Touch-optie beschikbaar met een IP55-geclassificeerde digitzer.
Met het hulpprogramma voor pc-instellingen van Panasonic kunt u kiezen tussen zowel het touchscreen als de digitizer, alleen het touchscreen of alleen de digitzer.

Je kan ook kiezen tussen normale touchscreenbediening en modi die geschikt zijn voor gehandschoende en natte vingers.

Onder het scherm bevinden zich zeven knoppen: twee door de gebruiker programmeerbare knoppen, volume omhoog en omlaag, een Windows-knop, autorotate aan / uit en power-on.
Er zijn ook drie LED’s, voor batterij, draadloos en stroomstatus.
Het toetsenbord gedeelte, dat ook een tweede batterij bevat, voegt 37 mm toe aan de systeem dikte, dankzij een gebogen gedeelte dat plaats biedt aan een stevige uittrekbare handgreep (die ook kan worden gebruikt om de computer aan een muur van de werkruimte te hangen).
Het voegt 810 g toe aan het gewicht, wat in totaal 1,76 kg maakt.

Het toetsenbord zelf is een goed uitgeruste, zij het wat krappe eenheid met 83 relatief kleine toetsen in eilandstijl. De Enter-toets en de spatiebalk zijn bijzonder klein en het kan even wennen zijn.
Aan de andere kant krijg je een omgekeerde T-reeks cursortoetsen, die verdubbelen als Home / End / PgUp / PgDn via een Fn-toetscombinatie, numerieke toetsen op volledige grootte en F1-F12-toetsen op halve grootte.

De tablet past in een stevig scharnierende houder op de toetsenbordbasis.
Er zijn twee aansluitpunten, die worden losgekoppeld via een schuifbare ‘release’-schakelaar in het midden van het wieggedeelte.
Voor extra veiligheid kan dit ontgrendelingsmechanisme zelf worden vergrendeld door een schakelaar die naar boven schuift.
Het scharnier draait 180 graden, waardoor het scherm plat op een bureau kan liggen; u kunt het scherm ook in ‘presentatiemodus’ bevestigen, weg van het toetsenbord.

Met de optionele tweede batterij in het toetsenbordgedeelte is de CF-20 goed uitgebalanceerd, maar het is een beetje topzwaar en neigde het naar achteren te kantelen als je op het touchscreen tikt zodra het wordt boven ongeveer 45 graden.

MIL-STD810G en IP65-classificaties betekenen dat de CF-20 bestand is tegen zware werkomstandigheden.
Het robuuste apparaat dat voldoet aan MIL-STD810G voor vallen, schokken, trillingen, explosieve atmosfeer, temperatuur, regen en zand.

Het binnendringen van stof en waterdichtheid zijn geclassificeerd op IP65-niveau – dat wil zeggen dat de CF-20 ‘stofdicht’ is en bestand is tegen ‘waterstralen’ geprojecteerd door een mondstuk van 6,3 mm vanuit elke richting. Panasonic heeft ook in de fabriek het vermogen van de tablet getest om een ​​val van 1,2 meter op een betonnen oppervlak te overleven.

Kenmerken

De Toughbook CF-20 wordt aangedreven door een dual-core Intel Core m5-6Y57-processor die draait op 1,1 GHz (tot 2,8 GHz met Turbo Boost), ondersteund door 8 GB RAM en 256 GB interne SSD-opslag.
RAM noch opslag kunnen worden geüpgraded.
Hij draait op Windows 10 Pro.

Draadloze connectiviteit is voorbeeldig, met standaard dual-band 802.11ac en Bluetooth 4.1 aan boord, met 4G LTE mobiel breedband en speciale GPS beschikbaar als opties.
Bekabeld Ethernet wordt ook ondersteund, via RJ-45-poorten op zowel de tablet als het toetsenbord, en op de optionele Desktop Port Replicator.

De tablet heeft RJ-45, HDMI, USB 3.0, 3,5 mm audio-uitgang en een MicroSD-kaartsleuf aan de linkerkant en power-in aan de rechterkant – allemaal achter afsluitbare covers. De stylus bevindt zich ook aan de rechterkant en aan beide zijden bevinden zich Kensington-slots.
De bovenkant bevat batterij- en stroomstatus-LED’s.

Het toetsenbordgedeelte zit vol met verbindingen, met power-in, SD-kaart, HDMI, USB 2.0 en VGA aan de linkerkant, en twee USB 3.0, RJ-45 en een seriële poort (tegenwoordig een zeldzaam gezicht) – – nogmaals, allemaal veilig achter afsluitbare kappen.

Aan de onderkant van de toetsenbord eenheid vind je het tweede batterijvak, een docking connector en een bevestiging voor externe antennes.

Batterij

Panasonic claimt een levensduur van 7 uur voor de 2600Ah lithium-ionbatterij van de tablet.
Ik schat een levensduur tussen 11,7 uur en 2,6 uur, waarbij het systeem stationair draait op 25% scherm helderheid en het uitvoeren van een zware werklast met respectievelijk 100% helderheid.
Het midden tussen deze uitersten – ongeveer overeenkomend met de reguliere werkbelasting met middelmatige schermhelderheid – is iets meer dan 7 uur.
Als je de optionele tweede batterij hebt, kun je dus rekenen op ongeveer 14 uur, zoals Panasonic beweert.
De CF-20 is een systeem zonder ventilator, dus geluid was geen probleem bij het gebruik van het apparaat (niet dat dit een probleem zou zijn in veel van de omgevingen waarvoor het is ontworpen).
Ik heb geen thermische problemen opgemerkt.

Conclusie

Een mooie en robuste laptop of tablet.
Zeer geschikt voor mensen die in stoffige of vochtige omstandigheden moeten werken.

De prijs is behoorlijk aan de hoge kant!
Schrik niet want die zal rond de €4000 zijn.

 

Specificaties:

Algemeen
Merk Panasonic
Model Toughbook CF-20
Release datum June 2016
afmetingen (mm) 272.00 x 196.00 x 16.40
gewicht (g) 1,760.00
Batterij (mAh) 2600
verwijderbare batterij Yes
Scherm
Scherm afmeting (inches) 10.10
Touchscreen Ja
Resolutie 1920×1200 pixels
Hardware
Processor 1.1GHz one-core
Processor merk Intel Core m5 vPro
RAM 8GB
Rom 128GB
uitbreidbaar geheugen ja via microSD
Camera
achter camera 8-megapixel
Rear Flash LED
voor camera 2-megapixel
Software
Operating system Windows 10 Pro
Connectivity
Wi-Fi Ja
Wi-Fi standards supported 802.11 ac
GPS Ja
Bluetooth Ja
Bluetooth version 4.10
NFC Ja
Headphones 3.5mm
Sim kaart ja
Wi-Fi Direct Nee
Mobile High-Definition Link (MHL) Nee
Sensors
Compass/ Magnetometer Nee
Proximity sensor ja
Accelerometer ja
reviewkees
reviewkees