Huawei komt met oprolbaar scherm!

Oprolbaar scherm

Een nieuw patent van Huawei heeft weer een smartphone onthuld met een oprolbaar scherm. Het aspect dat het echter onderscheidt van degene die we eerder hebben behandeld, is de ondersteuning voor gebaren bediening.

Volgens een LetsGoDigital- rapport heeft de Chinese techgigant een patent ingediend bij de World Intellectual Property Organization (WIPO) voor een nieuwe methode voor een ‘bestuurbaar opvouwbaar display met haptisch en geluidseffect’.

Een recent patent beschreef dat een oprolbaar scherm zich wikkelde rond wat een futuristisch apparaat uit de Mate-serie, dit spreekt patent over een systeem dat beschrijft hoe dit oprolbare scherm in en uit kan worden gerold.

Feedback systeem

Het patent schetst een methode waarmee gebruikers dit uitrol- of uitschuif mechanisme van het paneel kunnen bedienen door middel van aanraak bewegingen (of handgebaren op het scherm), die Huawei heeft omgedoopt tot “freehand-beweging bediening”. Om het uitschuifbare scherm te bedienen, wordt een virtuele schuifregelaar op het scherm weergegeven waarmee gebruikers het uitrol proces kunnen starten. Dit systeem zal ook worden gecombineerd met een haptisch feedback systeem en een geluidseffect. Verder wordt de ondersteuning van de oprolbare smartphone voor beweging bediening uit de vrije hand aangedreven door een camera en/of een bewegingssensor.

Hierdoor kan de gebruiker eenvoudig naar rechts boven het scherm vegen om het uit te rollen en uit te schuiven, terwijl naar links vegen het scherm terugtrekt naar zijn oorspronkelijke positie.

Maar dit is slechts een fractie, aangezien Huawei van plan is gebruikers zelfs de snelheid te laten bepalen waarmee het scherm wordt uitgerold. Dus om verschillende snelheden te bereiken volgens de vereisten van de gebruiker, is het merk van plan een systeem te gebruiken waarbij een ‘X’-nummer van de vingers van de gebruiker in de lucht wordt gebruikt. In eenvoudiger bewoordingen herkent de sensor twee, drie, vier of zelfs vijf vingers en past de snelheid aan.

Ik ben zeer benieuwd waar Huawei uiteindelijk mee op de markt komt.

Bron: gizmochina

reviewkees
reviewkees