Honor Play: High-end skills voor een budget prijs

De Honor Play review

Bijna een maand geleden presenteerde Honor in Berlijn de Honor Play. Wij van Honorfan.nl waren hierbij aanwezig een kregen een toestel mee om de deze goed aan de tand te voelen.

De Honor Play werd op 30 augustus gepresenteerd door George Zhou. De Honor Play zou volgens hem hét toestel voor gamers op dit moment zijn.

Wij hebben de Honor Play getest voor jullie

Als we de Honor Play uit de verpakking halen valt het formaat van dit toestel ons op. Dit 6,3 inch groot toestel ligt lekker in de hand, en met een scherm ratio van 19,5:9 en een resolutie van 1080 bij 2280 pixels lijkt het scherm oppervlakte groot. Als we snel even een rondje Honor Play doen zien we aan de linkerzijde de sim-tray houder. Deze geeft plaats aan 2 simkaarten of 1 simkaart en een externe geheugen SD-kaart tot 256 GB. Het werkgeheugen van het toestel is 4GB RAM. Standaard beschikt het toestel over 64GB intern geheugen.

Aan de onderzijde zien we in het midden de USB-C 2.0, Type-C 1.0 connector die doormiddel de meegeleverde Quick Charge adapter de 3750 mAh grote batterij het toestel supersnel op kan laden. ons ervaring is dat als er toch wel redelijk lang games met het toestel gepeeld wordt, de batterij sneller leeg is dan Honor ons heeft toegezegd. Bij normaal gebruik kan de batterij wel een hele dag mee zonder deze tussentijds te worden opgeladen. Aan de linker onderzijde zit de 3,5 mm hoofdtelefoon aansluiting welke niet wordt meegeleverd in de verpakking. De geluids-speaker zien we aan de rechter onder zijde wat een probleem oplevert tijdens het spelen van games en het kijken van bijvoorbeeld filmpjes. Want tijdens het spelen van een game wordt het geluid gedempt door je hand.

 

Honor Play

 

Aan de rechter zijkant van de Honor Play bevinden de volume up en down knop met daaronder de aan/uit button.

De achterzijde van de Honor Play is gemaakt van aluminium wat erg gevoelig is voor zweet handen. Ook op de achterzijde bevind de vingerafdruk sensor welke zeer snel en accuraat is. Het beeldscherm is een IPS LCD capacitive touchscreen met 16 M kleuren en dus helder.

 

Honor Play

Onder de motorkap

Onder de motorkap van de Honor Play zit een Kirin Hisilicon 970 Octa-core 4×2.4 GHz Cortex-A73 & 4×1.8 GHz Cortex-A53 processor. Deze vinden we ook in meerder toestellen van Honor en is zeer snel. De applicaties worden snel geladen en het spelen van zware games verloopt ook soepel. De GPU Turbo functie op de het toestel haalt volgens ons nog niet wat Honor ons toegezegd heeft, zo is het in ons geval niet te merken dat de batterij het 30% langer uithoud. Want niet elke game is geschikt voor GPU, zo moet deze PUBG (PlayerUnknown’s Battlegrounds) ondersteunen. Ook de trilfunctie die men tijdens het spelen van een game zou moeten voelen is ons niet opgevallen.

De dual camera op de achterzijde van de Honor Play waarvan er een over 16 Mega Pixels, en de andere 2 Mega Pixels heeft schiet videos en foto’s van zeer hoge kwaliteit. Met de AR-Lens kan er gebruikt gemaakt worden van de vele effecten, zoals 3D- objecten en achtergronden die tijdens het nemen van een foto kan worden toegevoegd.

Op de voorzijde bevind een 16 Mega Pixel camera voor de selfie foto’s, De cameras zowel op de voorzijde als op de achterzijde van het toestel beschikt over AI. De AI functie geeft op het scherm weer als er een foto van een huisdier, plant en veel meer wordt gemaakt.

 

Honor Play

 

De Honor Play draait op Android 8.1 Oreo met daarover heen de uit Huawei’s eigen keuken EMUI 8.2 schil welke geheel naar eigen wens kan worden ingesteld.

Assassin’s Creed Unity, Asphalt Nitro, Dragon ManiaKingdoms en Spider-Man: Ultimate Power zijn games die voor geïnstalleerd staan op de Honor Play. Het betreft hier wel om de zogeheten demo games, en beschikken over een “in app aankoop module”

Onze mening is dat de Honor Play zeker de 329 euro waard is, en gezien de specs kan deze smartphone zeker de concurrentie aan met toestellen van andere merken in dezelfde prijscategorie.

Waar te koop

           

 

 

reviewkees
reviewkees