Het nieuwe vlaggenschip HUAWEI Mate 40 Serie

Amsterdam, 22 oktober 2020 – Huawei Consumer Business Group (CBG) kondigt vandaag de aan. Het nieuwe vlaggenschip is het resultaat van Huawei’s vooruitstrevende technologische innovatie in de befaamde Mate serie. De smartphones springen eruit door hun krachtige prestaties en unieke interactiemogelijkheden. De HUAWEI Mate 40 Pro is vanaf 12 november in Nederland verkrijgbaar voor een adviesprijs van 1.199,99 euro en vanaf vandaag online te bestellen in de HUAWEI Store.

De Mate 40 Pro en Mate 40 Pro+ pakken uit met ’s werelds eerste 5 nm geïntegreerde nanometer 5G SoC, een Ultra Vision Cine camera, en een iconisch Space Ring Design voor een ultieme digitale ervaring.

Iconisch en futuristisch design
Het design van de HUAWEI Mate 40 Pro en Pro+ is iconisch, innovatief en met precisie uitgevoerd. Het Space Ring Design borduurt verder op de cirkelvorm en symmetrisch design van de Mate 30 serie.

Het 88 graden Horizon Display creëert een meeslepende schermervaring en door de gebogen afwerking ligt het toestel comfortabel in de hand. De smartphones hebben een IP 68 stof- en waterbescherming en beschikken over een kleinere notch met 3D Face Unlock, een ultrabreedhoekselfielens en Gesture Control, waarmee je met handgebaren het toestel kan bedienen.

De Mate 40 en Mate 40 Pro zijn beschikbaar in Black en Mystic Silver. De HUAWEI Mate 40 Pro+ is uitgerust met een nanotech keramische achterkant in Ceramic White of Ceramic Black.

Naar een nieuwe standaard met Kirin 9000

De Huawei Mate 40 Pro en Mate 40 Pro+ huisvesten de krachtige Kirin 9000 Series waarmee je zorgeloos kan multitasken en surfen op het 5G-netwerk. De Kirin 9000 is Huawei’s meest geavanceerde 5 nanometer 5G SoC en levert een betere prestatie en efficiënter energieverbruik op. Voor de eerste keer beschikt het 5G SoC vlaggenschip over meer dan 15.3 miljard transistors, waardoor het de meest complete 5G SoC tot nu toe is. De krachtige CPU is opgesteld in een drie levels heterogene architectuur en klokt snelheden tot 3.13 GHz. Huawei integreerde in de SoC zowel een 24-Core Mali-G78 GPU en innovatie NPU met twee grote cores en een kleine core, die de AI op het toestel naar een nieuw niveau tillen.

HUAWEI Mate 40 Pro en Pro+ bevatten de krachtigste GPU ooit op een Huawei-toestel, 50% krachtiger dan z’n voorganger. Het resultaat is een uitstekend grafisch vermogen voor bijvoorbeeld het spelen van mobiele games. Het 6.76” OLED-scherm biedt een verbeterde respons in combinatie met een 240 Hz Touch Sample Rate (het aantal keren dat een scherm de aanraakinvoer van een gebruiker in een seconde kan detecteren en de motor voor haptische feedback).

De HUAWEI Mate 40 Serie ondersteunt de snelste versie van HUAWEI SuperCharge.

All-round camerasysteem voor eenvoudig fotograferen in de hoogste kwaliteit

Leica ontwierp mee aan het camerasysteem van de Mate 40 Serie. De ultra wijde lens, krachtige high-definition hoofdcamera en indrukwekkende telefotocamera leggen de lat in de smartphonecameratechnologie weer een stuk hoger. De Dual Cine Camera’s en Dual Ultra Wide Camera’s geven gebruikers de mogelijkheid om zowel met de voor- als achtercamera groothoekvideo’s en beelden te schieten.

De HUAWEI Mate 40 Pro en Mate 40 Pro+ zijn pioniers wat betreft cinematische videografie. De Dual Cine Camera biedt een 3:2 cinemastijlratio. Beide camera’s filmen in 4K en zijn uitgerust met Steady Shot, XD Fusion en HDR Engine voor een uitstekende belichting, zelfs bij hoog contrast. Extra features zijn de Tracking Shot, de Story Creator voor cinematische effecten, het eenvoudig gebruik van achtergrondmuziek, filters en effecten, Audio Focus, Audio Zoom en betrouwbare geluidsopnames via bluetoothapparaten.

De Ultra Wide Cine Cameralens geeft een breder gezichtsveld met meer detail, een verbeterde lichtprestatie en ook een verbeterde beeldcorrectie op basis van algoritmen. De hoofdcamera biedt high-definition shots, betere beeldkwaliteit door de Full Pixel Octa PD AutoFocus en verbeterde autocorrectie van gezicht en lichaam.

De HUAWEI Mate 40 Pro heeft een optische periscoop telefoto camera voor de ondersteuning van de 10x hybride zoom en 50x digitale zoom. De Mate 40 Pro+ heeft een dual-telefoto camera met 20x hybrid zoom en 100x digitale zoom.

De Ultra Vision Selfie Camera van de Mate 40 Pro en Pro+ vergemakkelijken vloggen en het nemen van selfies in 4K-kwaliteit door de drie verschillende gezichtsvelden – van dichtbij tot veraf – zodat je altijd perfect in beeld bent. De Slow-Motion Selfie voegt daar nog een extra dimensie aan toe.

Ontworpen op maat van de gebruiker

Met Smart Gesture Control bestuur je je smartphone van een afstand: een swipe boven het scherm volstaat om je smartphone te besturen zonder het scherm aan te raken. Dynamic Eyes on Display met gepersonaliseerde interactieve displays maken het mogelijk om via oogcontact met je toestel ongewenste binnenkomende oproepen op stil te zetten. De automatische slaapstand treedt niet in werking zolang het toestel merkt dat je naar het scherm aan het kijken bent.

De Multiscreen-samenwerking is in combinatie met Huawei’s 1+8+N ecosysteem een innovatieve manier om meerdere toestellen en tot drie apps tegelijkertijd te bedienen. De  schermen van smartphone en pc worden verbonden met slechts een druk op de Multi Device Control knop.

EMUI 11 geeft Huawei smartphonegebruikers de privacy en bescherming die ze nodig hebben. Het besturingssysteem is uitgerust met CC EAL5+ certificering, het hoogste commerciële beschermingscertificaat voor een microkernel. EMUI 11 biedt ook nieuwe privacymogelijkheden. Voordat beelden worden gedeeld, kan persoonlijke data zoals locatie, tijd en smartphonedetails, eenvoudig worden verborgen. Note Lock beschermt bovendien persoonlijke gegevens met een pincode of met biometrische gegevens van de gebruiker.

De HUAWEI Mate 40 Series draait op Huawei Mobile Services (HMS). HMS is Huawei’s innovatieve ecosysteem dat een gemakkelijkere, veiligere en beter uitgeruste gebruikservaring mogelijk maakt. Tijdens de lancering onthulde Huawei ook de nieuwe applicaties Petal Search, Petal Maps en HUAWEI Docs. HMS en de nieuwe apps zullen de ervaring van 700 miljoen Huawei-smartphonegebruikers wereldwijd verbeteren.

Richard Yu, Executive Director en CEO van Huawei CBG: “De HUAWEI Mate Series etaleert elk jaar de meest vooruitstrevende technologie. Ook in deze onzekere tijden zetten we ons in voor een betere toekomst. Onze focus ligt op innovatieve technologie met een positieve en betekenisvolle impact op het leven van onze consumenten. In de toekomst willen we samen met onze partners de Seamless AI Life ervaring dichter bij de consument brengen.”

Prijzen en beschikbaarheid
De HUAWEI Mate 40 Pro is vanaf vandaag te bestellen in Mystic Silver en Black in de HUAWEI Store en bij de gebruikelijke Huawei Retail Partners met een verkoopadviesprijs 1.199,99 euro

reviewkees
reviewkees