Google Pixel Watch komt op 26 mei?

Volgens een vertrouwde tipgever zou de Google Pixel Watch al op 26 mei gelanceerd kunnen worden. Het eerste smartwatch-aanbod van het bedrijf doet al een tijdje de ronde op internet, maar er is nog geen officieel woord over. Dit laatste stukje informatie laat echter zien dat het horloge de laatste fase van zijn ontwikkeling heeft bereikt.

De informatie komt van Jon Prosser die met dezelfde tweet zegt dat dit de allereerste keer is “ze hebben een vaste datum op het apparaat achter de schermen gezien”. 

Prosser waarschuwt ook dat Google bekend staat om het terugdringen van datums, maar als dat zo is, zal hij het weten en er waarschijnlijk alles over informeren.

Google Pixel Watch 3D-rendering door Jon Prosser

De gelekte lanceringsdatum lijkt overeen te komen met de typische data van Google voor zijn I/O-ontwikkelaarsconferentie en het lijkt erop dat de introductie van de Pixel Watch tijdens het evenement zal plaatsvinden.

De Google Pixel Watch, die naar de smartwatch zelf komt, zou de codenaam “rohan” kunnen hebben en zal waarschijnlijk het opnemen tegen die van de Apple Watch . Artistieke weergaven hebben aangetoond dat het apparaat een ronde wijzerplaat met extreem dunne randen zal hebben en in verschillende kleuren zal komen.

Een rapport van vorige maand had onthuld dat de Google Pixel Watch waarschijnlijk zal worden aangedreven door een op maat gemaakte SoC gebouwd door Samsung . Sommige wijzerplaten die op het apparaat zouden kunnen staan, zijn ook gelekt en ze lijken een door Material You geïnspireerde ontwerptaal te volgen – minimaal maar kleurrijk.

Bron: Gizmochina

reviewkees
reviewkees