Eerste batch Xiaomi-toestellen krijgen android 11

 

Mi 10 en Mi 10 Pro zullen de eerste batch Xiaomi-toestellen zijn die de update van Android 11 krijgen. Android 11 komt met een reeks verbeteringen, met name in het beheer van gesprekken en apparaten. In combinatie met een reeks slimme functies die met MIUI 12 worden geleverd, is deze update volledig geoptimaliseerd voor moeiteloos gespreksbeheer en naadloos apparaatbeheer.

Met technische innovaties op systeemniveau beschikt MIUI 12 over een zeer soepele gebruikersinterface op basis van meeslepende animaties en visualisaties die zich vertalen in een levensechte gebruikerservaring waarbij elk detail bijna tastbaar aanvoelt.

Daarnaast zijn er nog andere belangrijke updates die door Android 11 zijn geïntroduceerd, waaronder:

Gesprekken:

Android 11 stelt gebruikers in staat om hun gesprekken te beheren via meerdere messaging-apps op één plaats in het meldingenpaneel. Dankzij nieuwe functies kunnen gebruikers direct vanuit het dropdown-menu reageren op berichten. Daarnaast stelt de OS-update gebruikers ook in staat om gesprekken te ordenen op basis van prioriteit. Gesprekken met prioriteit kunnen op het vergrendelscherm worden getoond en de Do Not Disturb-instelling ‘negeren’.

Bubbles:

Bubbles in Android 11 zullen boven andere apps ‘drijven’ en toegankelijk zijn voor gebruikers in verschillende situaties. Bubbles kunnen worden uitgebreid om alle functies van de app te tonen, en kan worden ingeklapt als ze niet wordt gebruikt. Het is een handig hulpmiddel dat gebruikers in staat stelt om beter te multitasken en nooit belangrijke berichten te missen.

Device Controls:

De smartphone verandert in een “digitale portemonnee en sleutels” die met één druk op de knop de verbonden smart devices van de gebruiker kan bedienen, zonder dat hiervoor extra apps geopend hoeven worden. Met snellere en eenvoudigere toegang tot hun smart devices kunnen gebruikers genieten van soepeler en efficiënter wisselen tussen media en ervaren gebruikers de draadloze Android Auto-functies op hun telefoon. Om Device Controls te gebruiken, ga je naar “Instellingen” en vervolgens naar “Weergave”, dan tik je op “Bedieningscentrum en Meldingenpaneel” en schakel je “Gebruik nieuw bedieningscentrum” in. In het bedieningscentrum kunnen gebruikers direct apps toevoegen aan de “Smart Home”-sectie en aangesloten apparaten beheren.

Mi 10 en Mi 10 Pro brengen fotografie en video op de voorgrond en versterken deze met een indrukwekkende hardware-setup en softwarefuncties. Ondersteund door 8K-videografie, 108MP-fotografie, premium audio en het snelste en sterkste 5G-platform, zijn het echte allrounders die geschikt zijn voor moderne stedelingen en smartphone-gebruikers

Prijs en beschikbaarheid

De Mi 10 met een geheugen van 8GB+256GB, in de kleur Twilight Grey en Coral Green, is nu verkrijgbaar tegen een aanbiedingsprijs van € 649 op Coolblue, Bol.com (alleen Coral Green),
en op de website van de officiële Mi Store Benelux (alleen Twilight Grey)

De Mi 10 Pro met een geheugen van 8GB+256GB, in de kleur Solstice Grey, is nu verkrijgbaar tegen een aanbiedingsprijs van € 749 op MediaMarkt.nl, wat een prijsdaling betekent van € 250 tot het einde van augustus.

reviewkees
reviewkees