Amerikaanse politici vragen om Honor onder sancties te brengen

Amerikaanse politici vragen om Honor onder sancties te brengen

Vrijdag stuurde een groep van 14 Republikeinse politici een brief naar het Amerikaanse ministerie van Handel; om het Chinese bedrijf Honor op de zwarte lijst te vragen.

Het werd in november vorig jaar afgesplitst van Huawei; om het te weerhouden van export beperkingen die aan het moederbedrijf worden opgelegd.

Volgens Amerikaanse politici heeft de Honor-divisie de kwestie van het beschermen van Amerikaanse technologie tegen lekken in de handen van de Chinezen niet opgelost.

Leden van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden stuurden een verzoek aan het ministerie van Handel. Dit zijn vertegenwoordigers van de junior Amerikaanse wetgever, wiens mening in aanmerking wordt genomen, maar niet doorslaggevend zal zijn.

Het ministerie antwoordde dat ze de situatie nauwlettend in de gaten houden en voortdurend kandidaten voor exportbeperkingen evalueren.

Indien opgenomen in de lijst met beperkingen, is het dergelijke bedrijven (tegenwoordig voornamelijk Chinese) verboden onderdelen van Amerikaanse makelij te kopen; of vervaardigd met behulp van Amerikaanse technologieën, evenals software.

Dus, Huawei valt in mei 2019 onder Amerikaanse export beperkingen.

Bovendien om zijn Honor-merk en smartphone-activiteiten in leven te houden; de divisie behoort nu tot een consortium van 30 bedrijven en financiële instellingen.

Door onafhankelijk te worden van Huawei heeft Honor bewezen dat het zelfstandig goed kan groeien. Honor had eerder dit jaar contracten om onderdelen af ​​te nemen van Qualcomm en Intel, wat het bij Huawei niet kon.

Hierin zien Republikeinse politici direct bewijs van Honor’s opzettelijke terugtrekking uit de Amerikaanse sancties.

En aangezien dit expres was, moet het verbod blijven bestaan, volgens de Republikeinse politici

Bron chizmochina

reviewkees
reviewkees